Collectief stop5G.be
Nieuwsbrief
4 juni 2020
 

 

Samenvatting

Internationale protestdag
tegen 5G op 6 juni

Het collectief stop5G.be stelt twee acties voor in het kader van de 3de internationale protestdag tegen 5G.

1) Actie voor de Beurs van Brussel

De industriële samenleving verplettert ons. Het discours dat technologie verafgoodt, inspireert de politieke agenda's en laat de verkopers van de geconnecteerde toekomst zelfs toe, om ons te beroven van de sterrenhemel!

Toch blijkt steeds duidelijker, dat de technisch-wetenschappelijke processen die ons worden opgelegd, bronnen zijn van vervuiling en een gevaar voor onze rechten en vrijheden.

In de afgelopen vijftig jaar werden technisch-wetenschappelijke innovaties ons opgedrongen met een duizelingwekkende snelheid en een ongeëvenaarde brutaliteit. De nuclearisering van de planeet, GGO's en synthetische biologie, gewasbeschermingsmiddelen, nanotechnologieën, genetische manipulaties, digitalisering van het leven, artificiële intelligentie, 5G...

Deze innovaties verstoren het leven en de relaties tussen mensen evenals de relatie tussen mens en natuur.

In deze lockdown tijd, waarin bewakingsdrones de meest kwetsbare mensen van de straat jagen, wil een groep technocraten ons hun wereld opdringen, wat wij niet willen. Na de tijd van onmacht, is het nu tijd voor vertrouwen en verzet.

Oproepr

Op 6 juni 2020, de dag van de internationale protestdag tegen 5G, verkondigen we met klem:

Op 6 juni vragen we om een lange rij te vormen die ons verbindt in vreugde.

Afspraak om 14u00 voor de Beurs van Brussel (Beursplein 1000). Laten we gemaskerd zijn en onze verbeelding de vrije loop laten.

Laten we onze maskers versieren met slogans en laten we onze woede en verlangens zichtbaar maken!

De rij zal beginnen onderaan de trappen van de Beurs, en onze wens is dat deze eindigt op de Kunstberg. Hiervoor zullen we touwen voorzien die ons toelaten om aan te sluiten met behoud van 1,5 m afstand. Aarzel niet om uw eigen touwen of andere verbindingsmiddelen mee te nemen. We raden iedereen aan om geleidelijk aan te sluiten bij de rij zodat deze stoet gaandeweg groter wordt.

Laten we elkaar laten vibreren en laten we de golf die tussen onze lichamen circuleert een vreugdevol en krachtig antwoord zijn op de economische en sociale chaos die ons wordt opgelegd.

Uit onze lockdown zijn we niet gemuilkorfd, gekneveld en zonder halsband !

PS
Wil je geen deel uitmaken van de keten? Kom filmen en zend je filmpje daarna uit!

Risico's

We hebben geen toestemming gevraagd om te manifesteren, maar de fysieke afstand zal gerespecteerd worden (1,5 m); bovendien zullen we ook een mondmasker dragen, wat niet vereist is.

De organisatoren riskeren een boete. Meer informatie over de risico's en uw rechten vindt u op de website van Secours Rouge, www.secoursrouge.org ("De methode die de politie in België hanteert is over het algemeen het tolereren van niet-toegelaten manifestaties. “

- Secours Rouge hotline nummer: 0456.20.06.42
- Gids voor demonstranten

Verspreiden van deze oproep

Deze oproep werd enkel verspreid via onze brief aan medestanders en andere associatieve netwerken. U mag de oproep verspreiden, maar gelieve het niet te doen via Facebook en andere zogenaamde "sociale” media.

2) Cybermanifestatie

In het kader van de 3de Wereldwijde Protestdag tegen 5G op aarde en in de ruimte, organiseert Teslabel, lid van het collectief stop5G.be, een cyberdemonstratie.
Om deel te nemen, moet u enkel de website www.teslabel.be openen, van 18.00 tot 20.00 uur. Deelnemers moeten wel tot 20.00 uur verbonden blijven, zodat de organisatoren tijd hebben om het aantal deelnemers te tellen. Gedurende deze tijd kan u uw computer natuurlijk ook voor andere toepassingen gebruiken. Er zullen nieuwe artikels worden gepubliceerd, waaronder een speciale "toespraak". De organisatoren zullen een login en paswoord tonen in de rubriek "verbinding/connectie" waarmee u het aantal personen dat verbonden is in real time kan zien.

Juridische procedure

Sommigen zijn ongeduldig omdat er nog niks op onze website staat over een juridische procedure (wat we begrijpen). Het is echter onmogelijk om ook maar iets te ondernemen op juridisch vlak, zolang er geen besluit of wet is gestemd over deze kwestie. Zoals het collectief reeds heeft aangekondigd, zal ze bij de eerste gelegenheid bezwaar aantekenen tegen de beslissing van het BIPT om voorlopige gebruiksrechten voor frequenties voor 5G in de band 3600-3800 MHz toe te kennen Waarschijnlijk gebeurt dit in de loop van de zomer (zie ons persbericht van 17 april).

Vertaling van de samenvatting van het BioInitiative-rapport

Het collectief stop5G.be heeft net de samenvatting van het Bioinitiative Rapport voor een breed publiek vertaald, zie hiervoor in de rubriek “Documenten” op onze website. De vertaling gaat gepaard met een verklarende woordenlijst om het begrijpelijker te maken.

We zijn op zoek naar mensen die deze samenvatting van het Frans naar het Nederlands kunnen vertalen (merk op dat de vertalers deze samenvatting hebben aangepast en soms vereenvoudigd om ze leesbaarder te maken).

Stickers

Kleine stickers (voor fietsen, etc.) zijn in de maak. Ter herinnering, er is een specifiek contactadres voor het bestellen van stickers, zie stop5g.be/nl/#mob

Speciale uitgave van Kairos over 5G

Deze editie bestaat alleen in het Frans. Als sommigen onder u het in het Nederlands willen vertalen, contacteer ons dan. Een Nederlandse vertaling kan gratis verspreid worden in PDF-formaat.

Die zal beschikbaar zijn in krantenwinkels vanaf 19 juni voor 8 € en per post voor 11 € (stuur hiervoor een mail naar commande@kairospresse.be en stort 11 € op rekening BE81 5230 8062 1324 van Kairos asbl). Abonnees ontvangen het nummer automatisch. Meer informatie vindt u op www.kairospresse.be (inclusief een lijst van kranten-en boekenwinkels die de uitgave verkopen).

 

Met vriendelijke groet, voor het collectief coördinatiecomité van Stop5G.be,
Francis Leboutte
stop5G.be

____
Het archief van de brief: stop5g.be/nl/brief
Aanmelden of afmelden